Web Design
Beretning 2012

 

2012-04-15 11-58-22 - IMG_5409

2012-10-01 08-32-16 - IMG_6780

Beretning 2012

 

Rejser i året

I vinterferien drog vi til London sammen med Oliver, som med sin interesse for historie hurtigt fik fyldt dagene, og for os gamle var det morsomt at opleve London sammen med ham. Vi indløste hans julegave, som var musicalen 'The Lion King'.

En annonce som fortalte om Jordans seværdigheder – og ikke mindst hulebyen Petra – lokkede i april. Det var lige så spændende, som vi havde forventet, også fordi det var vores første besøg i et arabisk land. Her var korsridderhistorien og gode badedage ved Aquaba-bugten

Endelig stod der Barcelona på programmet i september. Vi har længe talt om, at Ulla skulle vise mig byen (og jeg senere vise Ulla Lissabon). Også det blev en fantastisk tur med mængder af indtryk fra den gamle bydel og de mange museer og kulinariske oplevelser.

Lidt mindre eksotisk var vores tur til Rømø og Ribe i marts, hvor det egentlig var 'sort sol' vi rejste efter. Det fik vi nu ikke set, men fik en god dag i Ribe.

Da vi således var blevet snydt for fugleoplevelsen gjorde vi et nyt forsøg i oktober, med et ophold på Rudbøl grænsekro – og denne gang lykkedes det ved Aventoft – omend fuglene var et stykke vej borte.

Senere i oktober havde vi et kulinarisk ophold på Falsled Kro.

Endelig var familieræffet på Fanø i november, hvor det dog var kun var Jørgen, der deltog

 

Årets begivenheder

Jazzfestivalen i år havde ikke det bedste vejr. Vi var til to indendørskoncerter med Elaine Elias, og sammen med Herdis og Stig til koncert med Caroline Henderson i Koncerthuset.

Lasse og Majken blev gift i strålende sommervejr i Nivå kirke med efterfølgende reception ved Øresund og fest med overnatning på Højstrupgård.

Majken fejrede sin 60 års fødselsdag med to arrangementer i Varde.

Ullas moster Emmy blev bisat 8 december i Varde.

De to Vardebesøg gav overnatning dels hos Birger og Ingerlise, dels hos HH.

Thorkil og Else Margrethe fejrede deres guldbryllup med en flot fest i maj.

Kurt holdt reception i anledning af sin 85-års fødselsdag.

Kort efter vi havde haft min gamle chef og ven med i Sverige afgik han ved døden 2.juni, og efterlader et savn af en god samtalepartner.

I  november var Ulla til damekomsammen hos Herdis i anledning af hendes 65 års fødselsdag.

     

Herlev

Vi har i årets løb fået renset og malet taget, inden vi i oktober fik opsat solceller. Det var en særlig fornøjelse at se den gamle elmåler tælle baglæns. Efteråret har været gråt og trist, så det er begrænset, hvad der er produceret de sidste par måneder.

Der er blevet sat nye og bredere tagrender op i bestræbelserne for at holde vandet fra huset.

Årets molbohistorie angik vores regnvandsafløb, som efter tagrensningen ikke fungerede – troede vi. Besøget af en kloakrenser og kloakinspektion med kamera fortalte, at der var et problem på kommunens strækning. Til kommunens store overraskelse måtte de konstatere, at vi aldrig havde fået reetableret afløb efter at der var foretaget en kloakforing. Så tro pokker, at vi har haft vandproblemer.

Vi har haft stor – og gensidig – glæde af at låne Plet, dels som feriebarn i Herlev, dels som rejsefælle til Sverige. Den nyder, at vi har tid til lange ture – og friheden i Sverige

     

Källaremoen

Det har vejrmæssigt været et underligt år. Sommeren kom sent, startende med en tørkeperiode, senere store regnmængder, så det blev begrænset med grillaftner og kun en enkelt dag i hængekøjen. Det er også gået ud over antallet af sommerfugle, og vores brændenælder er ikke blevet brugt som larveføde i år.

Udbyttet i haven har været ringe (bortset fra grønkålen) Til gengæld har det igen været et utroligt godt kantarelår.

Jeg fik omsider taget mig sammen til at opsøge den dame, der er den sidst fødte på gården. Hun og manden var begge blevet 90, og desværre døde hun en lille måned efter, så det var begrænset, hvilke informationer, jeg nåede at få.

Vores forhold til de omkringboende bliver stadig tættere, og det har vi stor fornøjelse af.

Mosset havde efterhånden taget overhånd, så engblomsterne ikke rigtig kunne få fodfæste, så jeg har i løbet af 4 dage fjernet mosset på et stort areal med en dertil anskaffet maskine.

Desværre har Ulla haft en meget lang periode, hvor hun ikke har været sig selv, sovet meget, ikke kunnet spise noget og tabte sig meget og havde problemer med at vandre. Sidst på året opsøgte hun så lægen, som ikke kunne se noget, der kunne forklare tilstanden. Han sendte Ulla på hospitalet til nogle større undersøgelser i november/december, hvorefter resultatet heldigvis viste, at de ikke havde fundet noget unormalt.

For første gang i mange år skal vi være sammen med familien i julen, idet vi er inviteret til Marianne og Flemming. Nytåret tilbringer vi som sædvanlig her, i år med Herdis og Stig.