Jørgens mærkedage
J_50_1991_2_24rz

 

12. februar 2017

Denne side er netop påbegyndt i for bindelse med min 75-årsdag.

Hensigten er efterhånden at sætte lidt mere historie til de mærkedage, der har påvirket mit liv: fødselsdage og jubilæer samt min afskedsreception..

Fester gennem vores ægteskab er placeret i Vores familie

Mange billeder kan findes i Jørgens mærkedage.

Konfirmation

Vi havde naturligvis religionstimer i skolen, og op til konfirmationen kom præsten, Granum Jensen, og gav os konfimationsforberedelsen.

konfimandhold56_crrz

Den 18. marts 1956 blev jeg konfirmeret i Skt.Maria kirke, som dengang var den eneste kirke i Sønderborg. På dagen var det snevejr. Her er en pdf-version af billedet, så man kan forstørre det.

Selve konfirmationsfesten skulle afholdes hos min morfar på Frydsvej i Horsens, så far havde lejet en bil, så vi kunne køre derop.

Det var første gang man var midtpunkt for en fest. Hele familien var samlet, og der blev holdt taler (fars tale og mors sang) for en. Det hele var lidt uvirkeligt: at “træde ind i de voksnes rækker”, når man vidste man skulle i skole igen om at par dage. Alvorstunge taler med gode ønsker om en lovende fremtid.

Selve feststemningen, den gode mad (jeg kan ikke huske, hvad det var, men far har på sin tale noteret: suppe, høns (formentlig høns og asparges i tarteletter), oksfilet og is) fejlede ikke noget, og så blev man begavet.

HH fotograferede til festen, og er derfor ikke selv med på billederne.

Jeg var begyndt at blive dunet langskægget, så en Philishave barbermaskine var velkommen. En kuffert, så man kunne komme ud at rejse, fyldpennesæt, bøger og penge.

 

 

Bryllup 2.9.1967
Her begynder vores familie:Vores bryllup 2. september 1967 i Skt. Jacobskirken. Vi havde ikke selv råd til at købe billeder fra festen (men dog de officielle billeder hos en fotograf på Nørrebros Runddel. Der er tale om scannede billeder..

Festen blev holdt på det nærliggende  Park Hotel.

Dagen efter havde vi inviteret til gryderet på Højergårdsvej.

Jørgens mærkedage 40, 50, 60 og 75 år (1981, 1991, 2001, 2016)

Min 50-årsdag blev lidt speciel, idet den blev afholdt i Bibliotekscentralen, som et par dage før var gået konkurs, og jeg dermed var uden arbejde. Selv vi skulle hygge og more os, kunne talerne ikke undlade at give nogle trøstende ord.

101-0114_IMGrz

Min 60-årsdag
Man kan jo ikke løbe fra sin alder, og nu var det så min tur til at fylde rundt. På selve dagen blev der afholdt en reception i firmaet med stort fremmøde af medarbejdere og samarbejdspartnere.
Bo Weyman (min chef) holdt en munter tale, som gav en analyse af mig som medarbejder.

Til den private del var Ulla og jeg hurtigt blevet enige om, at det ikke skulle være ’som det plejer’ – og det blev det så heller ikke.
6. oktober 2001 var sommerfestkredsen (inkl. børn) inviteret til bowling med efterfølgende spisning i firmaets kantine. Efter nu selv at have stået for maden til Gud ved hvor mange fester, fik vi denne gang maden udefra (Køkken uden grænser), og det blev mad fra New Orleans. Derfor kunne det ikke passe bedre, at ”New Orleans Delight”s 6 mands-orkester underholdt os til kl. 1.
’Ungerne’ lavede atter et flot show til min ære til morskab og glæde, men der var mange andre indsatser, som glædede og varmede. Det var alt i alt en mindeværdig fest, der smukt føjer sig til rækken af gode oplevelser.

Min tale

Min 75-års fødselsdag

2016-08-04 09-37-25 - IMG_0905rz

Så blev jeg 75. Denne gang skulle det markeres, og planlægningen begyndte i god tid, for at kulminere i en rigtig god fest 1.oktober 2016 afholdt i DBC’s kantine - som så ofte før.
Nu måtte jeg imidlertid for første gang stå alene med hele planlægningen og alle beslutninger.
Da det hele var overstået i DBC's lokaler (som sædvanlig), kunne jeg se tilbage på en fantastisk aften.

En sluttet kreds på 38 familie og gamle venner leverede et eminent bidrag ved at blandes, snakke sammen på kryds og tværs, danse til New Orleans Delights glade toner.
De fem retter fra ‘Kokkeriet’, anrettet af tre kokke, og en vinmenu efter restaurantens forslag svarede helt til mine forventninger, og faldt højlydt også i gæsterne smag.
Der var gode taler, og Oliver fik sin vellykkede debut som toastmaster.
Ikke mindst var jeg glad for, at Maja og David var blevet lokket til at forlade Småland. Så kunne de opleve en dansk fest, og gæsterne kunne få sat ansigt på mine mange beretninger om de hjælpsomme naboer.
Det kunne ikke have været bedre. Man kan kun føle sig priviligeret.

På selve dagen havde Solveig og John inviteret mig på middag.

Video fra 75-årsdagen

Viktoria optog video under middagen. Alle videostumperne er lagt ud på Youtube

 Der er en