Web Design
Beretning 2011

2011-10-03 16-31-26 - UR IMG_4255_rz

flagspætte2011

Årets rejse

I oktober tog vi en tur til Darjeeling, Sikkim og Bhutan.
Turen blev udvidet turen med en rundtur i Nordindien, hvor vi besøgte min gamle klassekammerat Günther Adolphsen, i Delhi, og derfra en ‘ highlight-tur’.

Delhi er en spændende og travl millionby (22 mio), med en kaotisk trafik, men også med rødder langt tilbage i historien.

Jaipur  kaldet den lyserøde by bød på det flotte Amber Fort og et utroligt spændende observatorium, hvor instrumenterne faktisk var  bygningsværker.
Ranthanbore bød på en fantastisk safarioplevelse, hvor der var mange dyr, og ikke mindst en stor tiger, som vi kunne iagttage i fred og ro. Ulla var også så heldig at se den meget sjældne 'slothbear' (læbebjørn).

Desværre bliver jeg syg dagen før min 70-års fødselsdag, hvor jeg måtte holde sengen og resten af denne tur, så vi ikke får den planlagte sightseeing i Agra og Taj Mahal.
Tilbage i Delhi måtte jeg en tur på hospitalet med virus og dehydrering, men på Ullas ansvar bliver jeg udskrevet, så vi kan deltage i rundrejsen til Bhutan.

Grupperejsen mod Bhutan gik via Darjeeling og Sikkim med the- og rismarker, bjerge og dybe kløfter.
Et jordskælv i Sikkim medførte ødelagte, delvist ryddede smalle veje.

Bhutan er på størrelse med Danmark presset af Indien og Kina. Smukt, meget bjergrigt. Landet viste sig i festdragt, fordi kongen netop et par dage før var blevet gift – og det blev fejret.

Vi så rigtig mange flot udsmykkede klostre og dzong'er (kombination af kloster og fæstningsværk), ofte smukt og strategisk beliggende. Og med store buddhaer, vægmalerier og anden udsmykning. Aldrig har vi set så mange bønneflag og bedemøller!

Deres huse er bygget over samme læst, smukt dekorerede i afstemte farver.

Rigtig mange går med klassisk klædedragt (Goa til mænd, kira til kvinder), og der gøres meget for at bevare deres gamle kultur.

Også her er der imponerende slugter, smalle veje – og frem for alt rent og nydeligt.

De har opfundet et Bruttolykkeindeks, hvor man måler befolkningens 'lykke' inkl. mulighed for rent vand, skolegang osv. – et moderne samfund med gratis wifi-forbindelse på hotellerne og med stolte traditioner. Desuden har de valgt en økologisk /bæredygtig indfaldsvinkel til den videre udvikling af landet.

Årets begivenheder

Flemming og Marianne fik et surpriseparty i forbindelse med deres kobberbryllup i februar.
 

I februar havde vi Oliver med på ørnetur i Skåne. Efter en diset morgen klarede det op ved middagstid, og resten af dagen blev der virkelig set ørne: De store havørne, kongeørn - og masser af røde glenter. Dertil en steppeørn, som jo ikke normalt findes på vores breddegrader.
En hovedlære var, at en sådan tur kræver en god kikkert, og her var det kun Ullas der var anvendelig. At optage video eller anvende de små digitale kameraer: Glem det! (Senere på året købte vi selv et okular).
 

I marts var vi inviteret til Lars og Ronjas bryllup og Lasses barnedåb i Flensborg hos min søster. Det var en rigtig god fest med god mad og fin stemning.
 

I begyndelsen af september drog vi i flot efterårsvejr på Sønderjyllandsturné med museer og natur på Broager, Dybbøl og Sønderborg, suppleret med visit ved Højer sluse. Familien i Esbjerg og Varde (Emmy og Majken) blev også belemret med vores besøg.

Den efterhånden traditionelle tur til Fanø i november blev en stormende oplevelse. Der var gang til video- og fotovisning fra Sicilien, Lanzarote, De vestindiske øer og vores fra Indien/Bhutan.
Søndag var der stærk storm, som kulminerede med ca 24m/s, og forhøjet vandstand, så færgedriften måtte indstilles nogle timer.


Efterfølgende besøgte vi vores fælles gamle soldaterkammerat og ven Torben, som vi ikke havde set i mere end 20 år. Det blev et herligt gensyn, og snakken gik, som havde vi været sammen for 14 dage siden, og hans nye kone, Rita, måtte affinde sig med vores nostalgi.

Källaremoen

Det har været en et godt år i det svenske. Vi har haft flere ophold med Oliver og Jasmin samt Olivers kammerat – for ikke at forglemme Plet, og i sommerferien aflagde drengene med deres familier korte ferievisitter.
 

I foråret tog vi  en udflugt et par dage Hornborgersøen for at se på traner, men da vi havde udvidet turen med en overnatning, besøgte vi også historiske steder i på vejen og i omegnen, bl.a. kendt fra Arn-filmene. 

Det lille samfund var blevet så begejstret for vores havefest sidste år, at vores nærmeste nabo, Frederik, fulgte op og inviterede til spisning for en større kreds. Det blev yderst hyggeligt, og snakken gik livligt.

Herlev

Hverdagen i Herlev har ændret sig: Kurt og Finn er begge fraflyttet deres huse, flere i nabolaget er døde, og de små parcelhuse rives ned eller bygges om.
Også Ullas besøgsven, Fru Lind, afgik ved døden. Det førte til, at vi fik en mængde stauder fra hendes have, som igen medførte, at det nu måtte være tid til at fjerne skvalderkålen, som efterhånden havde bredt sig til hele haven.

Huset har gennemgået nogle forbedringer, som vi allerede kan høste frugterne af: En udskiftning af den gamle hulmursisolering, udskiftning af fugerne omkring vinduerne har betydet at vi har kunnet skrue ned på termostaterne.

Vores vandskade fra august sidste år i kælderen er med stor forsinkelse nu ved at blive udbedret. Korkfliserne er erstattet med klinker, gipsvæggene skåret op og i stedet blevet pudset. Vi har også fået lagt en fugtmembran, så nu håber vi på en tør kælder fremover. Vinteren må så gå med at tapetsere og male samt få ryddet de opstablede ting på plads, så vi kan finde vores ting igen.
 

Vi har haft en Stolpe-Rishøj-fest. Eva og Martin lagde hus til, og der var er herligt opbud af gode, velsmagende retter. Og snakken gik højlydt, så det blev et rigtigt godt gensyn. Ikke mindst glæder det en at se, hvilken sammenhængskraft, der er mellem de fire unge familier.
 

Vi var til et par koncerter i forbindelse med årets jazzfestival, og derudover har vi benyttet os af de nye rabattilbud, der ofte er på gode restauranter (Fakkelgården, Fru Larsen, The Dining Room)
 

Ulla gennemgik en operation i maj, og efterfølgende kan det konstateres, at den har haft den ønskede effekt, så dagligdagen er blevet mere problemfri.

Jeg har måttet erkende, at tiden nu er inde til læsebriller, som jeg får ved årets udgang.

Flemming har fået nyt job hos Maribo Medico, et mindre firma, som har specialiseret i luftvejsproblemer. Christian har forlænget sin kontrakt med Kort- og Matrikelstyrelsen.