Web Design
Beretning 2007

Beretning 2007

Så er der atter gået et år, og det er tid til at tage et tilbageblik.

Året startede med Ullas 60-årsdag, hvor vi fyldte et sommerhus i Odsherred med den nærmeste familie samt John og Solveig. Det blev en vellykket dag med dem, der holder af Ulla.

Der var indendørs swimmingpool, og et smuk snedækket vinterlandskab med mulighed for at gå gode ture ved stranden, så lidt motion blev det da til mellem måltiderne.

Vi fik også i januar indløst den jubilæumsgave Ulla havde fået sidste år: et ophold på hotel i byen og en god middag på restaurant Bacino i nærheden af Nyhavn. Det var ganske enkelt en fornøjelse med gourmetmad og perfekt betjening..

Den største forandring i vores dagligdag er derfor også at Ulla med udgangen af januar nåede til enden på sin lange optræden på arbejdsmarkedet. Det blev markeret i Naviair med fælles morgenmad og senere frokost for kontorfællerne. Og nej, Ulla har ikke savnet at skulle af sted og økonomisk er det slet ikke så ringe.

Forsidebilledet illustrerer derfor både Ulla’s frihed, og at hun også har fået en cykel til Sverige, så hun kan holde sig i form.

Vi har nu oprettet vores eget domæne på nettet og dermed også private e-mailadresser, og Ulla er begyndt at bruge sin nye bærbare pc til så småt at skrive mail, så hun ikke er afhængig af mig, og internettet bruges efterhånden også flittigt, når der står adresser i avisen eller det bliver nævnt i radioen.

Vietnam stod på rejseprogrammet i små tre uger i marts. Det var en rigtig god rundrejse med Topas, hvor jeg tror, vi fik set, det man ’skal’ se: Der var Saigon med sin intense trafik af tohjulere, Mekongdeltaets virvar af flodarme og kanaler, et leben ved bredderne og fantastisk spændende flodmarked, gammel kultur i Hue, gråvejssejlads mellem fantastiske limstensklipper i Halongbugten, Hanoi med spændende håndværk i gaderne, vanddukketeater mm – inkl. fire meget spændende trekkingdage oppe ved den kinesiske grænse blandt forskellige minoriteter. Rejseholdet var absolut rejsevante voksne mennesker, som man kunne dele rejseerfaringer med, og vores fælles erfaringer dækkede en meget stor del af kloden.

Og så var der rigtig god og spændende mad til ingen penge.

Det blev der en næsten færdiggjort beretning ud af samt mange timers video, som nu skal koges ned til noget, der kan vises uden at folk falder i søvn.

Det er også lang tid siden, vi har haft så mange indkøb fra en rejse, såvel fra Vietnam som fra Singapore, hvor vi havde et par spændende dage på tilbagevejen som en spændende kontrast til det fattigere Vietnam.

Ny bil
I løbet af foråret genoptog vi undersøgelsen af markedet for Volvo V70 /stationcar. I Danmark kunne den fås i sølv, sort og koksgrå, og da det ikke fængede blev det så en ’rød’ hos forhandleren i Värnamo.

Det blev noget af en udfordring at få den importeret og sat danske nummerplader på, fordi reglerne ikke tager hensyn til svensk praksis mht. registreringsattester. Og godt nok er der sparet noget på prisen, men man så skal så selv skaffe sig af med den brugte ’antikvitet’.

De bureaukratiske udfordringer medførte, at den gamle Volvo kom til at køre et par måneder mere og desværre i den periode fik nykker, så den måtte aflægge besøg hos den svenske bildoktor. Det var nu mest, fordi jeg ikke ville sælge den med kendte skavanker, men ærgerlige penge at komme af med, når den ellers ikke har kostet os noget særligt i de 8 år, vi har haft den.

Da jeg omsider fik den sat til salg på nettet var det blevet efterår, og det er jo ikke lige tiden at sælge bil…

Jeg havde i april min årlige tur til USA, som desværre faldt sammen med tidspunktet for den årlige London-konference, så Ulla (og jeg) er blevet snydt for vores sædvanlige Londonoplevelse. Det forventer jeg, at vi når i 2008.

Vi kan vel sige, at det nu er blevet en tradition med en familiekomsammen i november på Fanø hos Birger og Ingerlise sammen med min søster og onkel. Fanø er faktisk spændende og i år var der et ganske kraftigt stormvejr, som viste al Vesterhavets vælde.

Vand i Herlev
Den underlige sommer med ekstreme skift i vejrliget ramte også Herlev, hvor vi både har oplevet indtrængen af vand i ellers tørre kælderrum, og at kommunens regnvandskloakker ikke kunne tage fra, således at Ulla stod i nattens mulm og mørke og skovlede vand i hovedkloakken.

Sverige
Ellers har det ligesom sidste år været Sverige, der har trukket.

Vejret må vi indrømme kan ikke indskrive sig på positivlisten: der har været megen regn og gråvejr, så selv udbyttet fra haven har været under lavpunktet. Dog heldigvis med grønkålen som undtagelse.

Week-end’en efter min fødselsdag gik turen til et efterårsfarvet Sverige med høj blå himmel. Selv om vi egentlig burde have ordnet noget i haven besluttede vi os for at bruge lørdagen på en tur i Stora Mossa, som ligger lidt nord for Värnamo. Selv om nationalparken ligger så nær, har vi aldrig fået taget os sammen til at besøge den. Ingen tvivl om at den bør besøges forår/sommer, da det er der fuglene flokkes omkring sø og vådområder. Vi gik ca. 15 km. gennem skov og på udlagte broer over vådområderne – en ret enestående oplevelse.

Växjö og Kosta Boda
Et besøg af vores rejsefæller fra Vietnamturen gjorde at vi bl.a. fik lavet en udflugt til Växjö for at se domkirken og aflægge besøg i Kosta Boda glasværk med tilhørende indkøb. Vi går godt i spænd, og vejret var med os, så vi kunne se omgivelserne i deres pragt. Nu henstår de et genbesøg i Fjerritslev næste år.

Vi er kommet lidt tættere på David og Maja (dem der ser efter huset, når vi ikke er der), og det er rigtigt interessant og hyggeligt.

Vi er ellers ikke blevet overrendt af besøgende: John og Solveig, Bente og Birger har passeret ødegården.

Det har Oliver og hans kammerat Daniel også, men det blev en enlig svale, da der kort efter blev nedlagt veto mod at Oliver kunne tage med os til ødegården.

Der var mere end én verden, der brød sammen ved den lejlighed.

Optimismen fra sidste år om at få genoptaget normalt samvær blev gjort til skamme, for Ulla har ikke formået at slippe alkoholen helt, og restriktionerne fra børnenes side er blevet skærpet, og har efterladt os til vores egen tilværelse.

Det er ikke nemt for nogen af os, og det er svært at se en umiddelbar udgang på problemet.

I den situation er det rart, at jeg har et job, hvor man påskønner det arbejde, jeg udfører. Jeg er ved at overdrage mine daglige opgaver til en af mine medarbejdere, og det går rigtig godt. Jeg har så fået ansvaret for mere strategiske områder, og det er jeg rigtig godt tilfreds med. Jeg synes stadig, der er nogle ting, jeg har sat i søen, og som jeg gerne vil se nå sikkert i havn, inden jeg forlader etablissementet.

Vores diverse skavanker er nogenlunde under kontrol. Ulla går til genoptræning hver uge og er flink til at gå eller cykle en tur hver dag. Jeg er knap så motionsivrig (selv om lægen anbefaler det), men jeg tager min blodtrykspiller og nogle for kolesterol.

I skrivende stund går det desværre ikke godt med Ulla. Det er pt. et trist deja-vu, hvor depressionen har udfoldet sig med 0-energi og megen søvn. Bortset fra at der er trist at opleve, så gør det jo ikke hverdagen gladere.

Men inderst inde forstår jeg hende godt: nu kommer den mørke tid, og den tid, hvor man skal hygge og være sammen – og så har familien meldt fra og adgangen til børnebørnene er forment os. Det er sgu surt.

Hvis ikke vejret ændrer sig markant, drager vi atter i år til ødegården i julen.

Og så går det trods alt mod lysere tider, og vi er begyndt at glæde os til den næste rejse, som går til Okawanadeltaet i Botswana. Det er bare 12 dages safari, men for en lille gruppe på 16, og hvor man bliver fløjet rundt fra camp til camp. Dyrt, men vi tror det er pengene værd. I hvert fald ser beskrivelserne og billederne meget lovende ud.

Det er i begyndelsen af marts, vi tager af sted.

Og så har vi jo lov til at håbe på, at 2008 vil blive et bedre år.

Egne notater
Vi fik ny græsslåmaskine i Sverige

Vi fik ny skabsfryser i stedet for kummefryser

Vi fik ny opvaskemaskine 

Vi fik fældet en del af kastanietræet og grantræet foran køkkenvinduet blev kappet

Vi fik ny tv antenne – trods alt billigere end TDC og kabel (som ikke har svensk tv i pakkerne)

Vores 40 års bryllupsdag blev markeret af os selv med 40 røde roser i Sverige